Νίκος Εγγονόπουλος

Ταξινόμηση κατά:
 • Ωραίος σαν Έλληνας / The Beauty of a Greek Ποιήματα / Poems Εγγονόπουλος Νίκος

  18,00 

  Ο Νίκος Εγγονόπουλος, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες υπερρεαλιστές ποιητές, μόνο επιλεκτικά και κατά κάποιον τρόπο περιστασιακά έχει μεταφραστεί στα αγγλικά. Στην παρούσα έκδοση ανθολογούνται ποιήματα από όλες τις συλλογές του με αντικριστή μετάφραση. Περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα από τα πιο αντιπροσωπευτικά ποιήματά του, καθώς και ολόκληρο το ποίημα Μπολιβάρ.

 • Μυθολογία / Mythology Εγγονόπουλος Νίκος

  40,00 

  Ο Νίκος Εγγονόπουλος τοποθετεί την ελληνική μυθολογία στη βάση της θεματικής του πυραμίδας. Περίπου το ένα τέταρτο της εικαστικής του παραγωγής αντλείται από αυτήν. Με το κριτήριο αυτό έγινε επιλογή εξήντα τεσσάρων έργων που έχουν σχέση με μυθολογικά θέματα ή ήρωες. Έτσι, μέσα από το βιβλίο παρελαύνουν, μεταξύ άλλων, ο Ορφέας, ο Ερμής, ο Μινώταυρος, ο Νέστωρ, ο Άτλας, ο Ποσειδών, ο Μίδας, ο Ηρακλής. Οι πίνακες συνοδεύονται από κείμενο (ελληνικά – αγγλικά) με αναφορές και σχόλια για κάθε μύθο.

 • Το Μέτρον: ο Άνθρωπος Πέντε ποιήματα και δέκα πίνακες Εγγονόπουλος Νίκος

  20,00 

  Τα πέντε αυτά ποιήματα ο Νίκος Εγγονόπουλος δεν τα περιέλαβε σε συλλογή του όσο ζούσε. Τα κείμενα έχουν σωθεί σε χειρόγραφα και δακτυλόγραφα του ποιητή, όπου διατυπώνεται και η γενικότερη βούλησή του για την τυπογραφική τους εμφάνιση. Συνοδεύονται από δέκα ζωγραφικούς πίνακες, προερχόμενους από ιδιωτικές συλλογές.

 • Oι Άγγελοι στον Παράδεισο Μιλούν Ελληνικά… Συνεντεύξεις, σχόλια και γνώμες Εγγονόπουλος Νίκος

  18,00 

  Οι σαράντα μία συνεντεύξεις του βιβλίου αποτελούν δευτεροταγή κείμενα του συγγραφέα, που έρχονται να φωτίσουν τις πρωτογενείς δημιουργίες του: τα ποιήματά του, πρωτίστως, αλλά και τα πεζά του. Η ανάγνωσή τους μας επιτρέπει όχι μόνο να καταλάβουμε πόσο αταλάντευτος στις ποιητικές και εικαστικές του «πεποιθήσεις» υπήρξε ο Εγγονόπουλος, αλλά και να πάρουμε μια γεύση της εν γένει καλλιτεχνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από μισόν αιώνα.

 • Πεζά Κείμενα Εγγονόπουλος Νίκος

  13,00 

  Στον τόμο αυτό δημοσιεύονται κείμενα, που βρέθηκαν στο αρχείο του Νίκου Εγγονόπουλου, συγκεντρωμένα κάτω από τον τίτλο Πεζά Κείμενα, και συμπληρώνονται από κάποια που απέδωσε η σχετική έρευνα σε εφημερίδες και περιοδικά. Θέματα των συγκεκριμένων δοκιμίων είναι η ποίηση, η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, η εκπαίδευση, το θέατρο, η πολιτική και η μουσική.

 • Ο Καραγκιόζης Ένα ελληνικό θέατρο σκιών Εγγονόπουλος Νίκος

  6,00 

  «Ο Καραγκιόζης είναι ο γνήσιος θεατρικός εκπρόσωπος της λαϊκής ψυχής, των λαϊκών τάσεων και διαθέσεων, των λαϊκών πόθων κι επιθυμιών. Με πολλή κομψότητα, με πολλή διακριτικότητα, αλλά και με αρκετή, ενίοτε, δύναμη.»